fredag 12 mars 2010

4a och 4b - Vecka 11

Hej alla föräldrar!

Nu är vi igång efter sportlovet. Tiden springer fram fort och snart är det dags för Schackfyran i Globens Annex. Fredagen den 26/3 är det samling 7.15 vid Helenelundsstation. Vi beräknas att vara tillbaka i skolan till cirka 14.00. Är det några av er föräldrar som har möjlighet att följa med så vore det både bra och roligt. Meddela oss så vi vet för busskort och liknande. Eleverna ska även ha med sig matsäck, då vi kommer vara där hela dagen.

Nya arbetsplaner i Ma, Sv och So skickas hem med e-posten. Alla elever har fått ett eget exemplar av varje arbetsplan. På arbetsplanerna försöker vi att även skriva in de läxor som ska vara under arbetsperioden. Använd gärna dem vid ledighet och sjukdom.

I matematiken kommer vi nu att arbeta med division. Vi kommer att lära ut något som heter kort division. Den skiljer sig en del från t.ex. ”Liggande stolen” och ”Trappan”. Vill ni veta mer om skillnaderna mellan dess olika räknesätt kan vi rekommendera http://www.teacherondemand.se/video/281/divisionsuppstallningar.html. På den sidan visas en film som visar skillnaderna och likheterna mellan olika räknesätt.

Nu har vi tyvärr besök av LÖSS igen… Ta helgen till att kolla igenom era barns hår, så kanske vi slipper ett mer långvarigt besök.


Läxor i år 4:

Vecka 11
Engelska läxa till onsdag (4a) och till fredag (4b)
Mattestencil till fredag

Vecka 12
Matteprov på torsdag. Multiplikation och division, se arbetsplanen.
Engelska läxa till torsdag (4a) och till fredag (4b)

Vecka 13
Läxförhör svenska grammatik på torsdag. Arbetet ska ha gjorts på lektionerna.
Skriva en berättelse om en flicka/pojke som levde under vikingatiden
Göra ett hemligt runskriftsmeddelande. Båda läxorna lämnas in senast torsdag.

Trevlig helg!

Mattias & Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar