torsdag 22 april 2010

bildberättelsen på föräldramötet i 4A

När vi hade föräldramöte så lät vi föräldrarna titta på en bild i 20 sek, och sedan skriva en berättelse som passar med bilden.Här är alla fem berättelserna plus kommentarer från Olle och Malin från svenska gruppen

Här är en gjord av: Susanne von Sydow, Anneli Evin,Judith Abargil och Hossein Abbasi. "En vacker höstdag gående i skogen. Ljuset faller ner mellan grenarna av bladverken. Solen skiner starkt. Grenarna och bladen skuggar skönt. Vi är påväg att träffa våra vänner för en picknic i skogen."

Här är en av : Stina Treven,Tarja Sirèn, Joackim Sanderfelt Johan Carlson, Maria Thern och Jesica Ekmark. "Valborgsmässoelden
"Det var den 30:e April nere vid scoutstugan.Som vanligt var det snöglopp i luften. Det var liv och rörelse i alla vrår. Barnen körde till lotteristånden. Klass 4A fick äran att tända elden.Alexander smög fram till elden. Han sa inget till August, Olle, Filip och Emil. Han la alla fyrverkeripjäser på elden. Det blev århundratets fyrverkeri!
Jeanette hade anat ugllor i mossen, och klok som hon är,hade hon redan ringt brankåren. Det ble den största och bästa brasan i hela Sverige."
Kommentar:Titta på ordet brandkåren,det är lite fel.Annars bra jobbat.

Här är en av: Bosse Lundblad, Mimmi Hedenberg, Maria Lundblad och Ann-Sofie Lingefelt.
"Förra våren firade vi Valborg i Edsviken.Det var likadant väder som idag med slask o regn. Det var därför tur att elden värmde från brasan.Vi tog lotter men vann inget. Vi köpte också ballonger som vi skickade upp i himelen.De sålde sockervadd som kletade fast i håret.I ett annat stånd såldes korv med bröd.
Vi hade jätteroligt!"
Kommentar:Titta på "Det var därför tur att elden värmde från brasan."Annars bra gjort.

Här kommer en av: Erik Lundman, Anna Lundman, Yukiko Wendler, Jonas Stenmor, Mikael Sjögren, Linda Tuomola och Magnus Hamberg.
"Det är vår & solen lyser i lövverket. Snön på marken tinar bort & vattnet börjar porla i bäckarna. De gamla julgranarna och skräpet från vårstädningen ligger på maj-brasan. Den stora funderingen bland eleverna är vem som ska få tända på."
Kommentarer: Bra gjort, men använd mer kommatecken.

Här är den sista berättelsen skriven av: Magnus Hällström, Anneli Grandin, Peter Öhrn, Cecilia Lager och Susanne Brageè.
"Buskage i motljus.
Igelkotten Ivar tittar upp ur sin lövhög mot solen. Nu måste jag hitta min sista mask innan jag sjunker ner i djup sömn. Solen riktigt bländar mina små igelkottögon, tänk om jag hade ett par solglasögon."
Kommentar:Bra berättelse,men bilden visade ju eld.Vad har en igelkott med eld att göra?

Av:Olle och Malin 4A P.S.Detta tog hela två timmar så ni måste gilla inlägget, annars har vi slösat vår tid på att försöka göra så att ni gillar inlägget.D.S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar