fredag 26 november 2010

Rektorsbrev November

Sedan sist har vi hunnit med ett välförtjänt höstlov då all personal bland annat gick en brandutbildning. Eleverna fick en välbehövlig vila efter en härlig men intensiv terminsstart. Här nedan följer lite information om vad som hänt sedan sist.

Pepparkakor

Under ett par dagar har väldigt många elever i alla åldrar varit med och bakat pepparkakor tillsammans med KC Wallberg som till vardags driver Gubbhyllan på Skansen. KC hjälpte gruppen Hållbar utveckling under elevens val i förra veckan och pepparkaksbaket var en naturlig fortsättning på det påbörjade arbetet. Med KCs hjälp har vi fått ett företag att köpa större delen av våra pepparkakor, resten kommer vi att sälja på Skansens julmarknad i Gubbhyllans stånd. Överskottet ska sedan skänkas som bistånd till behövande någonstans i världen. Detta är något gruppen kring Hållbar utveckling ska jobba vidare med i vår och förhoppningsvis kan det leda till kontakter med barn och ungdomar på andra platser i världen.

Elevens val
Nu har vi genomfört ännu en omgång av elevens val. Skolan har sjudit av liv, lust och kreativitet vilket är helt fantastiskt. Eleverna har bland annat fördjupat sig i matematik, musik, teater, teknik, data, språk, bild, slöjd och arkitektur. Vi har haft mellan 15-20 valbara aktiviteter för de olika åldersgrupperna. Alla grupper har arbetat bra och eleverna har lärt sig väldigt mycket. Jag hoppas att era barn berättat om dessa dagar och deras upplevelser.

Föräldraråd
I mitt senaste brev lyfte jag frågan om ett föräldraråd. Intresset från er föräldrar har varit mycket svalt så jag ber er fundera än en gång. Kan DU tänka dig att vara med i ett föräldraråd? Föräldrainflytande är väldigt viktigt och vi vill ha ett nära samarbete med er. Min ambition är att få en grupp föräldrar som representerar sig själva och är ett tvärsnitt av föräldrarna med barn på skolan.

Skapande skola
Eleverna i år 4 har under Mary Seger Smedsmarks ledning arbetat tillsammans med Dansinspiratörerna kring ett projekt de kallat för Stick och virk som utmynnade i en föreställning för våra yngre elever. Inom ramen för projektet har eleverna integrerat slöjd och dans vilket varit mycket uppskattat.

Renovering
Det var riktigt kallt i H-huset i början av veckan eftersom ISS bytt vårt värmesystem. Från och med nu hoppas vi få en jämn och behaglig innetemperatur även här. Under jullovet kommer fastighetsförvaltaren att börja åtgärda det stängda rummet i M-huset. De räknar med att arbetet ska vara klart i början av februari.

Hälsningar
Tapio Liimatainen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar