fredag 26 november 2010

Vecka 47

Snön faller ner och nu är vintern verkligen här. Härligt! Härligt!

En vecka med mycket innehåll och ambitiösa elever, precis som vanligt. 4:orna har varit inne på guidad visning på Historiska museet och också haft sitt första läxförhör i NO. I Sv/So har de påbörjat berättelser om hur det kunde vara förr om man var barn.

5:orna har arbetat intensivt med att göra en djupdykning i våra nordiska grannländer och nästa vecka går färden vidare ut i Europa. I matematiken jobbar eleverna just nu med decimaltal. 2/3 av eleverna i år 5 tränar också för fullt inför Lucia så det blir nog ett riktigt maffigt luciatåg i år.

Uppmana alla era barn att ha med sig bra vinterkläder, det är kallt att vara ute på rasterna i tunna kläder!

Måndag 6/12 åker 5AB på besök till Annika Nordenskiölds (Astor och Tuvas mamma) konstutställning på Södermalm. Vill någon vuxen följa med så är ni välkomna att göra det. Efter det funderar vi på att passa på att ta en vända i Gamla Stan för att titta på miljön och julmarknaden. Eleverna kommer att sluta något senare än vad schemat säger den dagen. Mer information kommer på nästa fredag.

Tisdag 7/12 är det halvdag för eleverna. Alla elever slutar 12.30. Lunden är öppet från 12.30 för de som behöver. Meddela respektive handledare senast fredag.

Skolavslutning 22/12. Skoldag mellan 8.00 - ca 13.30. Avslutning i kyrkan kl 12.00.

Läxor 4AB

Till tisdag - engelska I am, You are, he is, she is, it is, + hobbies s.37 i arbetsboken


Till torsdag - veckomatte+so s. 26-29 i historiaboken, rita bild till.

Läxor 5AB

Fröken Europa utläst till tisdag.
Engelska läxa till måndag - prepositioner

En riktigt härlig första advent!

Anki, Ingela, Mattias, Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar