onsdag 23 februari 2011

Teknikspanarna och stick och virk !!








I onsdags hade vi besök av Tekninkspanarna :)
Teknikspanarna är teknikföretagens satsning för lärare och elever i årskurs 4-6.
Teknikföretagen är arbetsgivarorganisationen för Sveriges viktigaste företag.

Vi gick in i grupper och gjorde massa övningar t.ex. svara på frågor om rymden och sortera mjölken från bondgården till huset med hjälp av klossar.
Vi fick också kolla på några kortfilmer om hur dom skulle utveckla till exempel bilen och datorn, bilen skulle utvecklas genom att ha kameror så att man ser om det springer ett djur på natten och om man inte ser ändå så tvärstannar bilen av sig själv. Dom skulle ochså fixa så om man håller på att somna så vibrerar stolen och det börjar pipa. Datorn skulle utvecklas genom att man inte behövde klicka utan bara kolla på det man vill klicka på så att dom som inte kan använda sig av musen eller tangentboken kan använda datan ändå.

I dag har vi sett på stick och virk. Vi fick se våra gosedjur. Vi fick se dem dansa med tröjor och det var roligt. Man fick gå upp på scenen och visa en tröjfigur som man gjort. Efter föreställningen så fick vi prata med dem och hälsa. Det roligaste var nog när en tjej satt på en annans axlar, och sedan hade en stor tröja så det såg ut som att hon var jätte lång. I början så var de under en matta......... VI ger 5 stjärnor av 5 möjliga!

Leon & Matilda

Nu håller vi på med att jobba med grammatik och Europa.
Europa ska vara klart på fredag och gramatikhäftet ska vara klart vecka 11 och efter det kommer vi ha ett prov.Vi håller på med bråk och decimaltal i matten.

//Ebba & Ella i 5A

Denna vecka har gått riktigt fort.I Onsdags kom Teknikspanarna på besök och fråga om vi ville vara Teknikspanare så då fick vi genom gå ett test om teknik sen var dagen helt vanlig. Dagen efter fick vi se på en dans teater med agnes dansare förestälningen hette stick och virk.
//Jonathan & Ivar i 5B.

Läxa i 4A spela schack minst en gång om dagen!

Läxa 5ab
Alla elever ska ha hunnit fram till "verb avsnittet" i grammatikhäftet fram till vecka 10.

Läxa 5a
NO läxa, tisdag 8/3. Teknikspana hemma efter 7 saker. Ta med en teknisk sak hemifrån.

5b
Engelska: De som inte lämnat in sin engelskbok till Ingela idag, fredag, måste göra det på måndag efter lovet, och då ska kapitel 10, 12, 17 och 21 vara klart.

Vi i Tallen önskar alla elever ett riktigt skönt sportlov.
/Jeanette, Ingela, Anki och Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar