torsdag 12 maj 2011

Ännu en härlig vecka!


















Hej allihopa!

Vilket härligt väder vi haft under veckan!

Vi i år 5 har under veckan varit på Naturskola med tema "liv i vatten". Eleverna var superduktiga och visade både på ett gott samarbete i grupperna och kreativitet när det gällde att hitta och undersöka olika småkryp.

Information inför vecka 20-21
- På onsdag den 18/5 är det dags för " Den levande frågelådan" för alla elever i år 5. Vi kommer då åka till Stockholms Universitet och få träffa en massa forskar inom det naturvetenskapliga området. Eleverna ska ta med sig egen matsäck. Efter lunch kommer vi att vandra vidare till Naturhistoriska museet där eleverna kommer få arbeta vidare med tema "liv i vatten" som eleverna fick bekanta sig på Naturskolan.
Vi samlas i skolan kl 8.30 och är åter senast kl 15.00. Är det någon som vill ha matsäck från skolan, så säg till så fixar vi det.

- På torsdag den 19/5 är stadiebytardag. Eleverna i år 5 ska samlas i aulan kl 8.00 för upprop. Eleverna kommer sedan få träffa sin nya klass och sin handledare. Eleverna kommer sedan tillbaka till Tallen kl 10.00 för fortsatt skoldag.

Våra femmor är en otroligt härlig och duktig grupp tillsammans. Därför kan det vara bra att tänka på att det för vissa elever kan bli en del känslor, som alltid när man står inför förändringar. De bildar nya klasser med alla de andra som kommer till skolan för första gången. De nya klasserna är grupperade kring två handledare men väldigt många av lektionerna har man i många andra konstellationer. Det kan ta lite tid innan grupperna sätter sig men ganska snart kommer eleverna ha 120 klasskamrater i år 6.

- Den 23/5 är det idrottsdag på Vallen. De elever som önskar att ansluta direkt till Vallen ska ha med sig ett skrifligt intyg eller ett mail från föräldrarna under nästa vecka, senast fredag den 20/5.
- Ta med egen matsäck, glöm ej dryck och vattenflaska.
- Ta på dig idrottskläder.

- Fredagen den 27/5 är det halvdag. Eleverna slutar kl 12.30. För de elever som önskar tillsyn är Lunden öppet som vanligt.

Läxor 5ab
- Matten klar till tisdag 17/5.
- Läsläxa till måndag 16/5.
- Engelska läxa till onsdag 18/5. Klara med kap 2. om din planet. Kap.1-Beskriv din planet: utseende, natur, byggnader. Kap.2-Beskriv dig själv, alltså den person du är på din planet, använd ditt "Identity card". Du har måndagens lektion att arbeta på. Du ska även rita hur du ser ut. Om du vill arbeta vidare: kap. 3-En vanlig dag. Kap.4-Fest i galaxen. (Du som är bortrest får börja skriva om vad som händer på festen och sedan ska du få en uppgift av mig när du kommer tillbaka.)
Läxor 4b.
- No-läxa till måndag den 16/5. Eleverna ska finna fem växter eller träd i sin närmiljö eller på tomten. Rita av växterna eller träden du valt i din No-bok och försök klura på vad det kan vara för växt/träd. Vi jobbar vidare med uppgiften i skolan.
-Svenska: Diktamen e/ä till torsdag
-Mattekapitlet ska vara färdigt till fredag, tre lektioner i skolan att arbeta på.
-Ditt landskap ska vara färdigt till onsdag då det ska lämnas till Ingela för genomläsning, två lektioner i skolan. Redovisning i grupper på fredag.
Läxor 4A
-Tj-ljudet till torsdag
-Engelska till torsdag
-Mattekapitlet ska vara färdigt till fredag, tre lektioner i skolan att arbeta på.


Trevlig helg önskar vi alla i Tallen!

1 kommentar: